Thursday, March 22, 2018

Punca Jerawat Yang Teruk & Tips Hilangkan Jerawat | Hazwani Yusof


Jerawat. Satu perkataan yang dah sinonim dalam kehidupan kita. Malah ada yang alergik dengan perkataan jerawat tu sendiri. Namun, tak ramai yang peka dengan Punca-punca jerawat yang teruk. 

Jerawat yang teruk boleh menghilangkan keyakinan seseorang untuk berhadapan dengan orang lain. Sampai satu tahap nak tengok cermin pun tak sanggup dan rasa down. Tapi tak ramai yang ambil kisah punca-punca jerawat yang tumbuh pada wajah kita. Antara punca punca jerawat ialah

Pemakanan
Pemakanan yang kurang sihat boleh menyebabkan pertumbuhan jerawat. Contohnya makanan yang berminyak, akan menyebabkan penghasilan sebum yang
berlebihan.

ingat tak "you are what you eat" ?

Pemakanan boleh menjadi salah satu punca kulit menjadi kurang sihat

Hormon
Seiring dengan peningkatan usia, hormon juga berubah. Hormon yang tidak stabil boleh menyebabkan jerawat.

Stress
Sapa ja tak stress kan? Tapi Stress boleh mengundang kewujudan jerawat pada wajah. Hormon akan dihasilkan secara berlebihan apabila kita stress.

Maka boleh menyebabkan keradangan. jadi hati-hati! kurangkan stress ya.

Kebersihan 
Ramai yang masih menyentuh muka dengan tangan yang tak bersih. Cadar, pakaian, tudung yang kurang bersih juga boleh mengundang jerawat.

Make up 
Wani faham ramai perempuan suka make up, laki pun suka juga. Tapi make up yang berlebihan atau kosmetik yang tidak sesuai juga boleh menyebabkan jerawat yang teruk. ops!

Selalu picit jerawat
Yes Wani akui Wani pernah dan suka sangat picit jerawat, sebab rasa geram. Tapi tau tak, bila kita picit jerawat, kesannya kita akan menggalakkan lagi pertumbuhan jerawat sebab jari kita kurang bersih dan meninggkalkan parut hitam. Lagi sedih kalau parut berlubang. oh no!

Jadinya, cara mudah untuk mengurangkan atau menghilangkan jerawat ialah dengan penjagaan kulit dari dalam dengan pengambilan makanan tambahan atau vitamin yang selamat.

Vitamin C:
Membantu mengecutkan jerawat & membantu pembentukan kolagen yang baik untuk kulit

Garlic Complex:
Bertindak sebagai antibiotik, antibakteria yang membantu mematikan jerawat dari dalam

Alfalfa Complex:
Detoks darah, yang membantu nyah toksin yang boleh menyebabkan jerawat.

ESP:
Sumber protin yang membantu membaiki sel sel kulit yang rosak disebabkan jerawat dan membantu menghaluskan, melembutkan kulit.

GLA Complex:
Membantu menstabilkan hormon,  mengurangkan keradangan dan melembapkan kulit.
set jerawat kecantikan shaklee


Sejujurnya, dengan penggunaan vitamin-vitamin ini secara konsisten anda akan dapat melihat kesan yang baik untuk kecantikan dan juga kesihatan. Wani sendiri consume vitamin vitamin, dan sangat sangat berpuas hati.

Hubungi Wani untuk dapatkan set jerawat shaklee ini, tips hilangkan jerawat dan cara buat masker dengan hanya menggunakan vitamin-vitamin ini.

       
Share:  

0 commentario: