Monday, January 8, 2018

Kenapa saya pilih bisnes SHAKLEE

Assalamualaikum. Hai.

Hari ini terasa nak berkongsi sebab sebab Wani memilih bisnes Shaklee.

Sejujurnya dulu Wani tak berminat berniaga. Mula belajar berniaga pun masa di kolej. Itupun sekadar menjual makanan ringan di kolej. Masa tu Wani jadi JPK kolej dan memang diberi tugasan untuk berniaga, dan mulai saat tu wani dah start suka berniaga, dimana Wani dapat keuntungan hampir RM200 untuk satu semester.

Puas hati walaupun sikit kan.

Akhir 2016, Wani memilih untuk berniaga Shaklee. Masa tu, takda lah meletakkan impian yang besar. Cuma sekadar untuk dapatkan side income sementara tunggu dapat kerja tetap.

Bila duit dah berkurang, terasa sesak, jadinya Wani perlu lakukan sesuatu untuk dapatkan duit nak bayar macam-macam. Bila dah berusia, terasa malu pula nak minta duit dekat parents.

Wani jumpa Shaklee. Antara-antara sebab-sebab kenapa Wani memilih Shaklee:
  • Pengguna Produk Shaklee
Wani mula mengenali Shaklee pada 2015. Permulaannya, Wani consume Vitamin C & ESP. Masa ni consume atas sebab masalah berat bedan, cepat letih & kulit. Rasa tak bersemangat sangat bila kulit mula naik jerawat, badan pun semakin berat. Nasib baik ada yang kenalkan Wani dengan Shaklee. Kedua-duanya sangat memberikan kesan yang terbaik untuk Wani. Memang Wani dapat Shaklee Effect.

Selain tu, Wani juga menggunakan Nutriwhite, skincare shaklee. Sejujurnya agak sukar cari skincare yang sesuai dengan kulit Wani. InsyaAllah coming soon akan guna Youth Skincare by Shaklee juga.

Yang membuatkan Wani terus setia menjadi pengguna Shaklee ialah, Shaklee mempunyai landmark study. Saintis mengkaji tahap kesihatan pengguna vitamin Shaklee. Kajian ini memakan masa 20 tahun lebih. Hampir


  • Modal Kecil
Terdetik hati nak bisnes Shaklee, terus tanya kawan wani berapa kena bayar untuk jadi pengedar. modalnya sangat sangat rendah. Dulu Wani ingat bila berniaga, kena keluarkan modal besar. Maklumlah tak tahu nak bisnes lagi. Modal yang Wani perlukan hanyalah RM80 (untuk semenanjung) & untuk Sabah Sarawak hanya perlu membayar RM90. Bayaran ini hanyalah untuk pendaftaran keahlian Shaklee dan akan dapat starter kit.

Starter kit mengandungi buku produk, bisnes shaklee


  • Sistem yang Efisien 
Apa yang buat Wani terus memilih Shaklee, Wani tak perlu simpan stok banyak. Nampak tak betapa mudahnya bisnes Shaklee? Di Shaklee sendiri ada sistem yang sangat efisien di mana order & pengeposan boleh dibuat melalui website Shaklee. klik klik saja, dan pihak Shaklee yang akan uruskan order kita.

Selain itu, bisnes Shaklee ialah MLM. Tapi, apa yang Wani suka ialah, tiada unsur penindasan. Baik yang atas, atau yang bawah, semuanya perlu berusaha. Ada juga yang dibawah tapi boleh dapat income yang lebih besar daripada yang diatas (upline).
Sesuai dengan konsep, siapa yang berusaha, dia yang dapat :)


  • Support Group yang Kuat
Bila berniaga, kita tak boleh berniaga sorang-sorang. kita perlukan team. Wani sendiri akui hakikat tu. Sejak Wani join bisnes Shaklee, leaders, sideline banyak bagi ilmu bisnes, produk & bagi semangat untuk terus capai impian. Takkan rasa disisihkan atau ditinggalkan.


  • Money Freedom
Salah satu impian Wani nak ada kebebasan kewangan. Wani yakin ni bukanlah impian Wani seorang, tapi impian setiap orang kan? Dengan Shaklee, Wani berusaha kearah money freedom nih.

Apa yang menguntungkan, dan buat Wani terus melekat dengan Shaklee ialah, Wani dapat untung runcit, which is keuntungan daripada menjual sesuatu item mengikut harga runcit Shaklee. Kedua, bonus bulanan yang tiada had. Bonus bulanan ni Wani ibaratkan gaji sebab bonus nih company yang bagi.

Bermula dengan bonus dua angka, tiga angka & kini empat angka.

Antara pendapatan lain yang buat Wani nak capai money freedom melalui Shaklee:

Bonus kereta-cash
Bonus kepimpinan
Bonus Insentif


  • Time Freedom
Kebebasan masa untuk bekerja. Fleksibel. Dan mempunyai masa bersama parents, family. Sekarang nih pun agak mudah untuk Wani teman parents kemana-mana.


  • Kesihatan dan Kecantikan
Lastly, antara sebab yang buat Wani sangat sangat semangat, nak kekal sihat dan cantik. Semua orang nak sihat, nak cantik, nak awet muda. So, dengan pengambilan Shaklee dapat mengurangkan risiko diserang penyakit dan bantu kurangkan proses penuaan. InsyaAllah, Shaklee menghasilkan vitamin yang selamat seiring dengan prinsipnya "Always Safe, Gree, Proven".

Untuk mereka yang berminat untuk mulakan bisnes Shaklee, yang nak capai bonus sebanyak 3-4-5 angka, yang rajin dan semangat, Wani berbesar hati untuk menerima kehadiran anda dalam group Wani. H&W Group. :)

Share:  

0 commentario: