Friday, October 18, 2013

lo-lo-love

now playing : healing by sami yusuf

assalamualaikum

terjumpa sekeping gambar dalam pendrive. gambar yang membawa seribu makna. tak perlu diungkit, digali memori lama. cukup sekadar sebagai tatapan. senyum.

tapi gambar ni lah yang buatnya aku semangat nak teruskan minat dalam dunia potograpgi nii. kononnya. 



first try, love shape yang tak menjadi. sampai sekarang dah tak pernah cuba buat. hmm

"kau pernah jatuh cinta?"

"pernah." jawabnya sambil tersipu.

"sekarang kau sayang dia lagi tak?"

"sayang. sebab dia juga saudara seagama kita"

"apa kau buat bila kau sayang dia?"

"doakan kebahagiaan dia, doakan supaya disatukan dengan dia. namun andai kata dia bukan jodoh aku, aku percaya Allah akan temukan aku dengan yg lebih baik"

"kau tak menyesal sayang dia? tak rasa menyesal?"

"tak. sebab hati aku, Allah yang pegang, perasaan ini anugerah Allah. kalau sayang tak perlu couple. tak perlu drag dia dengan maksiat. cukup doa sebagai penghubung antara dua hati"

"kau pernah kecewa sebab cinta?"

"pernah, sampai satu tahap aku dah tak mampu untuk bangun, berdiri sendiri"

"apa kau buat?"

"aku letak harapan dekat Dia. dan aku tak pernah berharap pada manusia.cukup Dia yang menyembuh hati aku"

"kau tak sedih hilang orang yang kau sayang?"

"manusia datang dan pergi. pasti aku sedih. cuma Allah punya rancangan lagi hebat. teguhkan iman"

"kau pernah bawa diri?"

"yaa. pernah. kadang-kadang manusia perlukan masa. kadang-kadang orang tu sepikan diri daripada duniawi. dia ingin bersama sang Pencipta. antara dia dengan Allah. kadang-kadang manusia berubah demi kebaikan. senyap kerana banyak rahsia hati yang kita tak tahu."

tanpa nada. dia berlalu. dia pergi. dan dia yang dulu mungkin hilang.

jatuhnya dia hanya kerana seseorang yang belum tentu miliknya. dia lelah dengan permainan dunia. 
dia senyap kerana dia sudah tidak betah untuk berkata-kata. 
dia hanya mampu senyum. walaupun senyumannya tidak semanis dahulu. tawar.
tabahlah hati. hanya sang Pencipta yang mampu menyatukan kepingan-kepingan hatinya yang telah berkecai.


tetiba rasa entry ni jiwang. eh. hahaha. 

Tuesday, October 15, 2013

Cat's story

tahukah anda kucing mampu menghilangkan stress.

 tapi sebenarnya aku tadak bela kucing pun. setakat kucing datang singgah, tumpang bermanja, teduhan kasih tu ada ja. siap tinggalkan peninggalan serta bau yang mampu buat anda semua takkan lupa pun ada. normal lah kan.

aku suka kucing sebenarnya. kekadang tu saja acah-acah kucing-kucing. 


ni kucing yang datang singgah rumah aku bulan puasa haritu. aku siap jamu anlene lagi. sombong sikit dia ni. ada dua tiga hari datang. lepastu sampai ke harini dia dah tak datang rumah aku. sempat kot tangkap gambar dia posing bajet hot gitu.



a grumpy, fat cat. 

yang ni semua kawan akak aku punya belaan. saja singgah, dah alang-alang usung baby nik tu, shoot ah dua tiga keping.

lepas gian, dah lama tak guna baby nik. rindu nak tembak guna baby nik macam zaman sekolah dulu. rindu.




Sunday, October 13, 2013

Good Luck

Assalamualaikum. hye people! how's your life?

life gets hard. but alhamdulillah I'm still alive. somehow I wish I could be someone else, have a better life. however I'm proud of being myself. life teaches you how to be strong. life teaches you how to cry, and then stand by your own. sometimes, no one comes and gives support. but believe Him. He plans everything perfectly., think positive.  look at the bright side. start your new life. rely on Him, just Him, Allah SWT. smile  people. try to reach to the top. you have to go through the worst in order to get the best in your life.

Goodluck!

"kept improving, stop complaining"

miss my baby nik.